⋯ Bekijk ook is onze Website voor Lichtwerkers www.Awakening-Worldwide.nl

 Stenen en Kleuren


De betekenissen en energie achter kristalkleuren 

In de kleurenpsychologie is bewezen dat de invloed van kleur op de menselijke geest onze emoties, stemming en welzijn diepgaand beïnvloedt. Op een metafysisch niveau wordt elk van de zeven chakra's, of energiecentra, krachtig geactiveerd en geactiveerd door een specifieke kleur- en energiefocus. Deze zeven chakra's lopen verticaal van de basis van de wervelkolom naar de kruin van het hoofd. We kunnen beginnen met krachtige genezing en het opladen van elk chakra door kristallen direct op deze specifieke lichaamspunten te plaatsen. Houd bij het kiezen van een kristal rekening met de kleur, omdat dit een van de krachtigste aspecten van zijn helende kracht is. Hier zullen we de energie en betekenissen van kristalkleuren en hun bijbehorende chakra onderzoeken.

Rood

 

RODE KRISTALKLEUR ENERGIE: MOED, VASTBERADENHEID, ENERGIE, MOTIVATIE, PASSIE

De kleur van vuur en bloed, rode kristallen manifesteren sterke en krachtige mannelijke energie. Ze geven ons energie, prikkelen onze emoties en motiveren ons om actie te ondernemen. Rode kristallen gaan allemaal over het genereren van passie: gepassioneerde creativiteit, gepassioneerde sensualiteit en gepassioneerd leven.

 

Rode kristallen activeren ons eerste energiecentrum, de wortelchakra. Het balanceren van de wortelchakra creëert een solide basis voor het openen van de chakra's hierboven. De wortelchakra helpt ons om veilig geaard te blijven; Daarom bevorderen rode kristallen stabiliteit, zelfbeheersing en zelfvertrouwen gebouwd op onverschrokkenheid.

 

Rode Jaspis is een extreem stabiele steen die de eigen energieën stabiliseert en aardt. Een ander aardend rood kristal is Vanadiniet. Wanneer je een boost van energie, motivatie en toewijding nodig hebt, is Vanadinite het kristal om je tot te wenden. Enkele andere populaire rode kristallen zijn Carneool, Robijn en Granaat.

 

Oranje

 

ORANJE KRISTAL KLEUR ENERGIE: GEMEENSCHAP, VREUGDE, LOYALITEIT, PLEZIER, STEUN

Door de fysieke energie en stimulatie van rood te combineren met de vrolijkheid van geel, brengt de kleur oranje ons warmte, vreugde en plezier. Bekend als de "gemeenschapsstenen", integreren oranje kristallen de delen van ons gemeenschapsleven en brengen dingen en mensen samen. Oranje kristallen zijn warm en uitnodigend en zijn uitstekend geschikt voor het socialiseren en aanmoedigen van gesprekken. Ze moedigen viering, plezier, vervulling en vrolijkheid aan.

 

Oranje kristallen activeren onze sacrale chakra, verbeteren de seksuele intimiteit, verhogen de intuïtie en verbeteren de creatieve expressie. De primaire functie van onze sacrale chakra is plezier en algeheel genieten van het leven. Wanneer dit energiecentrum in balans is, kunnen we verwachten dat onze relatie met onszelf en anderen harmonieus, plezierig en gevuld met vreugde aanvoelt. Enkele populaire oranje kristallen zijn Zonnesteen, Oranje Calciet en Tijgeroog.

 

Geel

 

GELE KRISTALKLEURENERGIE: CREATIVITEIT, VERLICHTING, GELUK, OPTIMISME, WARMTE

Als een heldere, mooie zonnestraal brengen gele kristallen je geluk, optimisme en warmte. Gele kristallen hebben betrekking op de zonnevlechtchakra, omdat dit chakra een immense band heeft met de kracht van de zon. Omdat het de lichtste tint van het kleurenspectrum is, is de aanwezigheid van geel zeer opbeurend, verlichtend, vrolijk en verhelderend. Gele kristallen stimuleren creativiteit en nieuwe ideeën en inspireren originele gedachten en nieuwsgierigheid. Een van onze favoriete gele stenen is Bumblebee Jasper, ook bekend als de manifesterende steen, het wekt onze wilskracht en onze drang om te creëren. Het brengt nieuwsgierigheid, creativiteit en manifestatie in je aura.

Naast hun creatieve, warme en optimistische energie, zijn gele kristallen geweldig voor het verbeteren van de organisatie van zowel je gedachten als je omgeving. Ze bevorderen de kracht van verhoogd bewustzijn, verbeteren onze focus en stellen ons in staat om een hoger bewustzijn te bereiken. Voeg Citrien toe aan uw kantoor of werkruimte om uw ideeën helder en overvloedig te laten stromen met focus en duidelijkheid. Andere populaire gele kristallen zijn Gele Fluoriet, Pyriet en Gele Jaspis.

 

Groen

 

GROENE KRISTALKLEURENERGIE: OVERVLOED, GROEI, NIEUW BEGIN, WELVAART, VERNIEUWING

Groen is de kleur van de lente, die groei, vernieuwing en wedergeboorte symboliseert. Het vernieuwt en herstelt uitgeputte energie. Een combinatie van geel en blauw, groen omvat het optimisme van geel met de rust en sereniteit van blauw. Groen vertegenwoordigt het hartchakra en is verbonden met balans, harmonie en overvloed. Groene kristallen activeren het hartchakra, brengen het hart en de emoties in balans en creëren evenwicht tussen het hoofd en het hart. Ze zijn natuurlijke vredestichters, die ons in staat stellen onze liefde te herstellen en onszelf en anderen onvoorwaardelijk te koesteren. Smaragd moedigt iemand bijvoorbeeld aan om vanuit het hart te leven en te handelen en biedt onvoorwaardelijke liefde en mededogen in iemands dagelijks leven en relaties.

 

Groene kristallen kunnen ook geschenken van magnetisch geluk, overvloed en welvaart manifesteren. Jade is een klassieke steen van overvloed, rijkdom, geluk en succes. Andere populaire groene kristallen zijn Malachiet, Groene Aventurijn en Moss Agaat. We raden aan om groene kristallen aan je collectie toe te voegen als je op zoek bent naar persoonlijke groei, een goede gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

 

Blauw

 

BLAUWE KRISTALKLEUR ENERGIE: KALMTE, COMMUNICATIE, VERGEVING, VREDE, VERTROUWEN

Net als de oceaan en de lucht, veroorzaken blauwe kristallen kalmte, vrede en rust in ons. Ze symboliseren vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit. In relaties geven blauwe kristallen ons kracht en troost wanneer zich uitdagingen voordoen en helpen ze ons genade en vergeving te bieden in moeilijke tijden.

 

Blauwe kristallen activeren ons keelchakra en verbeteren onze kwaliteit van communicatie met de mensen van wie we houden. Ze bevorderen openheid en eerlijkheid in gesprekken en helpen ons geduld, begrip en empathie te ontwikkelen. Gebruik blauwe kristallen wanneer je hulp nodig hebt om je gedachten en gevoelens vrij, zelfverzekerd en duidelijk uit te drukken.

 

Naast ons keelchakra activeren blauwe kristallen ons derde oogchakra, ons centrum van waarneming en commando. Ons derde oogchakra roept intuïtie, waarneming en innerlijke wijsheid op wanneer hij in balans is. Enkele populaire blauwe kristallen zijn Angeliet, Blauwe Calciet, Celestien en Sodaliet.

 

Paars

 

PAARSE KRISTALKLEURENERGIE: DROMEN, VERBEELDING, INTUÏTIE, SPIRITUALITEIT, WIJSHEID

Paarse kristallen bevatten de energie en kracht geassocieerd met rode kristalenergie en de spiritualiteit en integriteit van blauwe kristalenergie, een vereniging van lichaam en ziel, waardoor een balans ontstaat tussen onze fysieke en spirituele energieën. Paarse kristallen helpen ons contact te maken met onze mystieke kanten door onze intuïtie en een hoger zelfgevoel te versterken. Ze betekenen magie, mysterie, royalty en een goed oordeel. Overweeg Amethist, een steen van transcendentie die paranormale krachten verhoogt en onze verbinding met alle mystieke en magische dingen versterkt.

 

Paarse kristallen activeren ons derde oog en kruinchakra's. Ze bevorderen de harmonie van de geest en emoties, dragen bij aan mentaal evenwicht, stabiliteit en gemoedsrust en ondersteunen daarom de beoefening van meditatie. Denk aan Lepidoliet, een steen van evenwicht en stabiliteit. Lepidoliet is een van de beste kalmerende en stabiliserende stenen om te gebruiken tijdens meditatie wanneer het leven je overweldigt.

 

Roze

 

ROZE KRISTALKLEURENERGIE: MEDEDOGEN, ZACHTHEID, HOOP, KOESTERING, ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

Roze kristallen vertegenwoordigen zachte, liefdevolle energie en het geven en ontvangen van koestering. Naast groene kristallen vertegenwoordigen roze kristallen het hartchakra. Ze helpen emotionele trauma's, liefdesverdriet en verdriet te verdampen en bieden duidelijkheid aan situaties van het hart. Roze kristalenergie kan ook helpen bij het helen van relaties, wederzijds begrip bevorderen en een houding van mededogen en vriendelijkheid inspireren. Roze kristallen kunnen de kracht van je intenties versterken, vooral die met betrekking tot liefde, romantiek en mededogen.

 

Wanneer de dagen grijs zijn en je hoop en liefde verlangt, wend je dan tot Rozenkwarts, Roze Amethist of Mogamniet voor een tedere liefdevolle energie. Plaats roze kristallen in je huis om het te vullen met liefdevolle energie die mededogen biedt en openheid aanmoedigt. Draag een roze zaksteen met je mee op pad om liefde en romantiek aan te trekken. Enkele andere populaire roze kristallen om te overwegen toe te voegen aan uw collectie zijn Rhodoniet, Roze Opaal en Rhodochrosiet. 

 

Wit

 

WITTE KRISTALKLEURENERGIE: HELDERHEID, VERLICHTING, INNERLIJKE REINIGING, ZUIVERING, REGENERATIE

Witte kristallen symboliseren het einde en het begin. Ze activeren ons kruinchakra, vertegenwoordigen helderheid en regeneratie en verlichten ons met licht en begeleiding wanneer we niet weten waar we naartoe gaan. Ze kunnen onze energieën en inspanningen versterken, waardoor ze krachtige genezers, energietransmitters en onze verbinding met hoger bewustzijn worden. Bovendien zijn witte kristallen vaak beroemd om hun krachtige en brede reinigende vermogens en zijn ze de ultieme kristallen voor innerlijke reiniging en zuivering.

 

Probeer te werken met Regenboog Maansteen of Quartz om de cyclische aard van het universum te ervaren en te waarderen. Overweeg Seleniet om ongewenste vibes of energieën die je tegenhouden te bevrijden en te reinigen.

 

Zwart

 

BLACK CRYSTAL COLOR ENERGY: VERTROUWEN, MYSTERIEUS, KRACHT, BESCHERMING, VEILIGHEID

Zwarte kristallen komen overeen met de wortelchakra en houden ons geaard en beschermd. Gebruik ze als beschermende amuletten tijdens het reizen, omdat ze de ultieme kristallen zijn voor bescherming en veiligheid. Overweeg zwarte toermalijn wanneer u zich ongebonden of onveilig voelt. Plaats Black Tourmaline bij de ingang van je huis om alle duistere krachten buiten te houden. Stop een klein stukje in je kleding of zak voor bescherming onderweg.

 

Naast hun beschermende eigenschappen geven zwarte kristallen vertrouwen en kracht door zelftwijfel en onzekerheid. Bovendien absorberen ze negatieve energie, waardoor je je kunt concentreren en je vermogen om ongewenste inspanningen uit je leven te houden kunt versterken. Denk aan Zwarte Obsidiaan en Toermalijn. Als je een kristal nodig hebt dat het mannelijke goddelijke, kracht, vertrouwen en bescherming omvat, overweeg dan Zwarte Onyx.

 

Overige