⋯ Bekijk ook is onze Website voor Lichtwerkers www.Awakening-Worldwide.nl

🀙  Tarot


Tarot ontstond in de 16e eeuw, toen was het een favoriet spel met speelkaarten. Tegen het midden van de 19e eeuw ontwikkelde het zich tot een diepzinnig voorspellingsinstrument dat werd gebruikt door zieners, lezers, koningen, koninginnen, leiders en gezinnen in heel Europa. 

🀝  Verschillende Theorieën

Sommigen geloven dat ze communiceren met voorouders, geesten of persoonlijke etherische gidsen wanneer ze zelf lezingen geven. Anderen geloven dat de kaarten zelf kracht hebben. Of je kan het zien van een psychospirituele benadering. Bij het gebruik van een tarot- of oracle-deck, geloof ik dat we ons verbinden met onze onbewuste geest die een brug vormt naar het collectieve onbewuste, of Universal Mind.

We hebben de neiging om in het dagelijks leven op de oppervlakte van dit meer te leven, maar tarot- en orakelkaarten zijn net vislijnen die we in de diepte gooien om de wijsheid te verzamelen die we nodig hebben. Hoewel de taal van het bewuste rationele brein woorden en verbale beschrijvingen is, is de taal van het onbewuste ouder en pre-verbaal. Afbeeldingen, archetypen en symbolen vormen allemaal de taal van het onbewuste - en ze vormen tegelijkertijd ook de manier waarop we in contact kunnen komen met het onbewuste. 

🀫  Schaduwwerk & Tarot

Schaduwwerk Ik ben dol op het gebruik van de tarot en het orakel voor schaduwwerk. Het hele punt van deze wonderlijke kaarten is het verzamelen van onbewuste kennis, en zoals je wel of niet weet, is het onbewuste ook handig het rijk van het schaduwzelf.

Is het mogelijk om direct te communiceren met je schaduwzelf via tarot- en orakelkaarten?

Ja, ik geloof dat het zo lang is als je een duidelijke intentie en focus hebt.  Denk aan enkele vragen of onderwerpen die je graag zou willen verkennen. Voorbeelden kunnen zijn: Wat is mijn grootste blinde vlek op dit moment? Welke verborgen motieven liggen erachter? Hoe verhoudt mijn relatie zich tot de macht? Hoe is mijn relatie met andere mensen? Welke waarheid vermijd ik momenteel? Waar klamp ik me momenteel aan vast? Wat is mijn grootste angst? Wat houdt me tegen dat ik niet wil zien? Wat projecteer ik op anderen? Ik kan nog wel even doorgaan, maar deze vragen zullen je een goede start geven om te beginnen. Als je een kaart of twee hebt getrokken, noteer dan de kaarten die je hebt en je reflecties. 

🀦  Creëer jou eigen Ritueel 

🀆  Hier zijn enkele vragen die je misschien kunt stellen bij het trekken van een kaart

Hoe kan ik mezelf meer waarderen? 
Hoe kan ik voorzichtiger zijn met mezelf? 
Wat heb ik nodig om mezelf nu te verzorgen? 
Hoe kan ik mezelf meer beschermen? 
Hoe kan ik vandaag meer compassievol(er) zijn?
Hoe kan ik mijn ziel vandaag voeden?
Wat heb ik nodig om vrij te geven?

Zoals met alle innerlijke werkpraktijken,
houdt een dagboek bij en neem je reflecties op. 

Je kan ook een Tarot legging door mij laten doen, dat vind je bij Tabje Webshop, hierdoor krijg je nieuwe inzichten en informatie die je kunnen helpen tijdens je spirituele ontwaking reis. Ook Affirmaties en en eventuele rituelen die je kunt uitoefenen om je bewustzijn nog meer te verhogen en je droom leven te manifesteren!