⋯ Bekijk ook is onze Website voor Lichtwerkers www.Awakening-Worldwide.nl

  The Chakra's


Hier zijn ze dan - van beneden (je stuitje) naar boven (tot net boven je hoofd) :

1. Wortel Chakra (Muladhara) - Rood
2. Onderbuik Chakra (Svadhishthana) - Oranje
3. Solar Plexus Chakra (Manipura) - Geel
4. Hart Chakra (Anahata) - Groen
5. Keel Chakra (Vishuddha) - Blauw
6. Derde oog Chakra (Ajna) - Indigo
7. Kruin Chakra (Sahasrara) - Violet

⧲ Chakra 1 - Wortel Chakra

Zijn kleur is rood en hij bevindt zich aan het perineum, basis van je wervelkolom. Het is de Chakra die het dichtst bij de aarde staat. Zijn functie houdt zich bezig met aardse aarding en fysieke overleving. Deze Chakra wordt geassocieerd met je benen, voeten, botten, dikke darm en bijnieren. Het regelt je vecht- of vluchtreactie. Blokkade kan zich manifesteren als paranoia, angst, uitstelgedrag en afweer. 

⧲ Chakra 2 - Sacrale Chakra

Oftewel onderbuik chakra. Zijn kleur is oranje en hij bevindt zich tussen de basis van je ruggengraat en je navel. Het wordt geassocieerd met je onderbuik, nieren, blaas, bloedsomloop en uw voortplantingsorganen en -klieren. Het gaat om emotie. Dit chakra vertegenwoordigt verlangen, plezier, seksualiteit, voortplanting en creativiteit. Blokkering kan zich manifesteren als emotionele problemen, dwangmatig of obsessief gedrag.

⧲ Chakra 3 - The Solar Plexus Chakra

Oftewel zonnenvlecht chakra. Zijn kleur is geel en hij bevindt zich enkele centimeters boven de navel in het gebied van de solar plexus. Dit chakra houdt zich bezig met je spijsverteringsstelsel, spieren, alvleesklier en bijnieren. Het is de zetel van je emotionele leven. Gevoelens van persoonlijke kracht, gelach, vreugde en woede worden geassocieerd met dit centrum. Je gevoeligheid, ambitie en vermogen om dit te bereiken, worden hier opgeslagen. Blokkering kan zich manifesteren als woede, frustratie, gebrek aan richting of een gevoel van slachtofferschap.

⧲ Chakra 4 - Hart Chakra

Zijn kleur is groen en hij bevindt zich in je hart. Het is het centrum van liefde, mededogen, harmonie en vrede. De Aziaten zeggen dat dit het huis van de ziel is. Deze Chakra is geassocieerd met je longen, hart, en armen. We worden verliefd door ons hartchakra, en vervolgens gaat dat gevoel van onvoorwaardelijke liefde naar het emotionele centrum dat algemeen bekend staat als de solar plexus. Daarna gaat het naar het seksuele centrum of het basischakra waar sterke gevoelens van aantrekking kunnen worden losgelaten. Wanneer deze energieën het basischakra binnengaan, kunnen we de wens hebben om te trouwen en te settelen. Blokkering kan zich manifesteren als immuunsysteem, long- en hartproblemen, of zich manifesteren als onmenselijkheid, gebrek aan mededogen of principeloos gedrag.

⧲ Chakra 5 - Keel Chakra

De kleur is blauw of turquoise en bevindt zich in de keel. Het is het Chakra van communicatie, creativiteit, zelfexpressie en oordeel. Het wordt geassocieerd met je nek, schouders, armen, handen, schildklier en bijschildklieren. Het houdt zich bezig met de zintuigen van innerlijk en uiterlijk gehoor, de synthese van ideeën, genezing, transformatie en zuivering. Blokkade kan zich voordoen als creatieve blokkades, oneerlijkheid of algemene problemen bij het overbrengen van behoeften aan anderen.

⧲ Chakra 6 - Derde Oog Chakra

De kleur is Indigo (een combinatie van rood en blauw). Het bevindt zich in het midden van je voorhoofd op ooghoogte of iets erboven.  Het is het Chakra van vraag, perceptie en weten. Het gaat om innerlijke visie, intuïtie en wijsheid. Je dromen voor dit leven en herinneringen aan andere levens worden in deze Chakra gehouden. Blokkering kan zich manifesteren als problemen zoals gebrek aan vooruitziendheid, mentale rigiditeit, 'selectief' geheugen en depressie.

⧲ Chakra 7 - Kruin Chakra

Oftewel kroon chakra. Zijn kleur is violet en hij bevindt zich aan de bovenkant van je hoofd. Het wordt geassocieerd met de hersenschors, het centrale zenuwstelsel en de hypofyse. Het gaat om informatie, begrip, acceptatie en gelukzaligheid. Er wordt gezegd dat het je eigen plaats van verbinding met God is, de Chakra van Goddelijk doel en persoonlijke bestemming. Blokkering kan zich als psychologische problemen manifesteren.


  ⚖  
Balans(eren)

 Een groot deel van het leren kennen van hoe je met je chakra's moet werken, is het in balans brengen van je chakra's. Een chakra-blokkade en onbalans in een of meerdere van de 7 chakra's kan mentale, emotionele, fysieke en / of spirituele kwalen veroorzaken.

Ongeacht of je chakra-stenen, kristallen, reiki of een andere vorm van vibrationele genezing gebruikt om het chakra-evenwicht te herstellen, goed thuis zijn in chakra-systemen, hun functie en de gebieden die ze besturen, kunnen van onschatbare waarde zijn. Het in evenwicht brengen van chakra's en genezing met het chakra-energiesysteem vereist een praktische kennis van chakra's en hun functies. Hoewel een basischakra-diagram de fundamentele zeven chakra's illustreert, zijn er eigenlijk natuurlijk veel meer chakra's.