⋯ Bekijk ook is onze Website voor Lichtwerkers www.Awakening-Worldwide.nl

  The 7 Days & The Archangels


Aartsengelen worden voornamelijk geassocieerd met de Abrahamische religies zoals het christendom, het jodendom en de islam.  Maar nog voorbij de georganiseerde religie zijn de aartsengelen altijd al aanwezig geweest voor veel mensen en ze zijn een persoonlijke steunpilaar voor velen. Je hoeft dus niet religieus te zijn om in Engelen te geloven, of om met Engelen samen te werken of er contact mee te maken. 

Maandag - Aartsengel Gabriel

In het hebreeuws: "Mijn kracht is God"

Aartsengel Gabriël is de Aartsengel van de maandagen.
Bekend als de engel van openbaring, zij is de meest vrouwelijke van alle aartsengelen en staat bij velen bekend als de bewaker van creatieve expressie, kinderen en het huis. Ze is ook de goddelijke ambassadeur voor verandering en het besef dat alle dingen komen en gaan. Dus als je iets moet koesteren om te groeien in je leven of als je iets te bevrijden hebt, is zij je go-to-engel. Ze is fantasierijk, creatief en genereus. . Of het nu gaat om de manier waarop we onze kinderen opvoeden of de manier waarop we elke dag thuis of via de creatieve kunsten met elkaar omgaan, ze is hier om te helpen. Aartsengel Gabriël wordt vaak afgebeeld met een hoorn die ze gebruikt om je te helpen duidelijkheid te krijgen over je beslissingen, je emoties te uiten, helder en effectief te communiceren en je unieke boodschap met de wereld te delen. Zij zal degenen die om hulp vragen, bevrijden van misverstanden, verwarring en bedrog en is hier om je naar je ware uitdrukking te leiden, zodat je kunt groeien en je licht in de wereld kunt uitbreiden. Roep haar aanwezigheid aan en zij zal je fantasierijke, intuïtieve vermogens verlevendigen en je helpen met je creatieve projecten, en ook door kinderen op te voeden met duidelijke begeleiding.  Aartsengel Gabriël resoneert met de kleur Wit,
met de Maan en met het cijfer 4.

Dinsdag - Aartsengel Chamuel

"God is mijn licht"

 Aartsengel Chamuel is de Aartsengel van de dinsdagen.
Bekend als de engel van liefde, vrede en alwetende visie, ziet ze de verbindingen tussen alles en iedereen. Ze staat bekend om haar gave van hoger perspectief, dus als je vastzit in een situatie waarin je geen uitweg ziet, vooral als het om een ​​relatie gaat, is ze jou beste keus. Ze is vredig, geruststellend en ongelooflijk liefhebbend. Een van haar belangrijkste functies is ons te helpen om een ​​leven van vrede en acceptatie te leiden, vooral in liefdevolle relaties door het beoefenen van onvoorwaardelijke liefde. Aartsengel Chamuel wordt vaak afgebeeld met een hart, het symbool van liefde, dat ze gebruikt om ons te herinneren aan deze onderliggende kracht van de natuur die ons allemaal verbindt. Ze is hier om je te leren dat je met liefde als je leidende licht in staat bent om door alle moeilijkheden heen te breken, en haar aanwezigheid zal je helpen elk conflict op te lossen. Roep haar aanwezigheid op en zij zal je herinneren aan je plaats van verbondenheid - in het hart van je persoonlijke wereld. Ze zal je opnieuw verbinden met die je liefhebt en vrede en balans brengen. Aartsengel Chamual kan ook om hulp worden gevraagd om je te herenigen met mensen en dingen die je verloren hebt.  Aartsengel Chamuel resoneert met de kleur Roze, met de planeet Venus en het getal 9. 

Woensdag - Aartsengel Raphael

"Genezer van God"

Aartsengel Raphael is de Aartsengel van de woensdagen.
Hij staat bekend als de engel van genezing en wonderen en is een krachtige transmuteerder van alles wat niet in lijn is in je leven. Hij is hier om je te helpen je fysieke, financiële, emotionele en spirituele welzijn te herstellen. Hij is de brenger van kennis en wijsheid. Een van zijn belangrijkste functies is om je de juiste hulpmiddelen te geven en je de juiste weg te wijzen naar zelfverbetering, dus door het beoefenen van radicale eigenliefde en compassie zal de planeet één kostbaar mens tegelijk worden genezen. Aartsengel Raphaël wordt vaak afgebeeld met een staf of met de caduceus, beide symbolen van de geneeskunde. Hij gebruikt zijn gaven om je dichter bij God en je eigen goddelijke aard te brengen, zodat persoonlijke genezing kan plaatsvinden. Roep zijn aanwezigheid op en hij zal je het pad wijzen dat je nodig hebt om echte, praktische stappen te zetten. Aartsengel Raphaël is nauw verbonden met de natuur en dieren en de wijsheid en geneeskunde die inherent zijn aan de natuurlijke wereld. Hij kan u helpen bij het vinden en genezen van verloren of gewonde huisdieren.  Aartsengel Raphael resoneert met de kleur Groen, met de planeet Mercurius en met het cijfer 7.

Donderdag - Aartsengel Zadkiel

"Gerechtigheid van God" 

Aartsengel Zadkiel (ook bekend als Aartsengel Sachiel) is de Aartsengel voor de donderdagen. Bekend als de engel van genade, welwillendheid en mededogen, hij is een ongelooflijk krachtige kracht, moedigt ons aan om te zoeken en vergeving te bieden. Hij is een brenger van diepe waarheid, begrip en verbinding met de Bron. Een van zijn belangrijkste functies is om de mensheid naar een hoger pad te leiden en ons te bevrijden van de boeien van pijn, schuld en schaamte. Aartsengel Zadkiel wordt vaak afgebeeld met een kleine dolk omdat in het joodse verhaal genade aan Abraham werd aangeboden nadat hij probeerde zijn zoon Isaak aan God te offeren. Het was Aartsengel Zadkiel die vanuit de hemel riep om hem net op tijd te stoppen. Aartsengel Zadkiel is ook nauw verbonden met de Violette Vlam, wat een krachtige spirituele praktijk van transmutatie is (je kunt er hier over lezen). Roep zijn aanwezigheid op en hij zal je leiden naar hogere octaven van spiritueel bewustzijn en uiteindelijk dichter bij God. Als je barrières wilt doorbreken die je hebt voor succes en overvloed, is Aartsengel Zadkiel ook een krachtige bondgenoot om aan te roepen, omdat hij je kan helpen om oude, ongezonde conditionering rond eigenwaarde en armoede om te zetten in toestanden van welvaart en vrijheid. Als bewaker van de herinnering kan hij je ook helpen herinneren aan je goddelijke missie in het leven.  Aartsengel Zadkiel resoneert met de kleur Paars,met de planeet Jupiter en het cijfer 5.

Vrijdag - Aartsengel Ariel

"Genade van God"

Aartsengel Ariel is de Aartsengel voor de vrijdagen.
Bekend als de engel van de natuur, wordt zij vaak gezien als de beschermster van de natuurlijke wereld, en de opzichter van de elementen, het dierenrijk en de plantenwereld. Ze wordt ook door velen beschouwd als de poortwachter tussen de menselijke en natuurlijke geestenrijken van feeën, sprites en elementalen. Als je een deel van de natuurlijke wereld wilt beschermen (en laten we eerlijk zijn, het meeste moet tegenwoordig worden beschermd), dan is ze je go-to-angel. Zij is ook verantwoordelijk voor degenen die het schaden. Ze is loyaal, beschermend en helend, en werkt vaak nauw samen met Aartsengel Raphael. Een van haar belangrijkste functies is de bescherming van dieren, als rechtmatige mede-bewoners van deze planeet. Ze is hier om ons te helpen bij deze taak en moedigt ons aan om verantwoordelijkheid te nemen voor het herstel en het behoud van de aarde, zo'n unieke en waardevolle planeet. Aartsengel Ariel wordt vaak afgebeeld met een bol, die de planeet Aarde voorstelt, of iets dat een van de vier elementen symboliseert (lucht, vuur, water, aarde). Roep haar aanwezigheid op en zij zal u van dienst zijn om uw werk in de wereld te ondersteunen, vooral waar het de natuur, natuurlijke hulpbronnen en dieren betreft. En als je verbinding wilt maken met de natuurgeesten, kan ze je hiermee helpen.  
Aartsengel Ariel resoneert met de kleuren goud en oranje en het cijfer 8.

Zaterdag - Aartsengel Cassiel

"Snelheid van God"

Aartsengel Cassiel is de Aartsengel voor de zaterdagen.
Hij staat bekend als de "engel van de tranen" en hij overziet de delen van het leven die we beperkend vinden zoals karma, beproevingen, testen en lessen, ouderdom en reïncarnatie. Hij is ook de bewaker van grond, eigendommen, huizen en landbouw.  Hij is serieus en zal je helpen om te gaan met ernstige zaken - dood, vermiste personen, psychische aanvallen en de uitroeiing van ziekten, plagen en ziekten. Hij is ook hier om ons te helpen als we grenzen en beperkingen doorlopen, verantwoordelijkheid en autoriteit, en onze menselijke sterfelijkheid. Hij is de aartsengel om aan te roepen bij het omgaan met onrecht en slavernij en in momenten van diepe angst. Aartsengel Cassiel wordt vaak afgebeeld als een oude man of houdt een zandloper vast. Roep zijn aanwezigheid op en hij zal je te hulp komen om je lasten te dragen. Maar hij zal je ook herinneren aan de noodzaak van ontberingen en de geweldige leer die uit het donkerste uur komt.  Aartsengel Cassiel resoneert met de kleuren van diep paars en zwart en met de planeet Saturnus.


Zondag- Aartsengel Michael

"Who Is Like God"

Aartsengel Michael is de Aartsengel van de zondagen.
Hij wordt vaak de heilige Michaël de Aartsengel genoemd, hij is de leider van alle aartsengelen en staat bij velen bekend als de bewaker van lichtwerkers. Hij is sterk, moedig, inspirerend en motiverend en zijn belangrijkste taak is om de aarde en haar bewoners van angst en negatieve energie te bevrijden. Aartsengel Michael wordt vaak afgebeeld met een zwaard dat hij gebruikt om emotionele verwikkelingen weg te snijden, waardoor diegene die om zijn assistentie vragen, bevrijd worden van angst en negativiteit. Hij is hier om je naar je ware levensdoel te begeleiden terwijl je de moed en het vertrouwen krijgt die je nodig hebt om een ​​schijnend licht in de wereld te zijn. Roep zijn aanwezigheid op en hij zal je bewaken en beschermen tegen het soort negativiteit van andere mensen, situaties en vijandige omgevingen door je te omringen met een schild van liefde.  
Aartsengel Michael resoneert met de kleur blauw, met de zon, de bron van al het licht op aarde en met het getal 6. 

Overvieuw

Zondag: Aartsengel Michael

Maandag:  Aartsengel Gabriël

Dinsdag: Aartsengel Chamuel 

Woensdag: Aartsengel Raphael 

Donderdag: Aartsengel Zadkiel

Vrijdag: Aartsengel  Ariel  

Zaterdag: Aartsengel Cassiel